Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
čiščenje, nasveti za čiščenje - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

ABC čiščenja Nasveti za vsakogar

Deli:
Facebook
Twitter

Osnovni napotki za lažje in bolj učinkovito čiščenje:

  • Čistite od zgoraj navzdol. Očistite dom in vsak prostor od zgoraj navzdol. Najprej pobrišite prah, nazadnje posesajte. Sesajte od vzhoda do zahoda in nato še od severa do juga (levo-desno, gor-dol). Čistite, brišite in polirajte z ravnimi namesto s krožnimi gibi.
  • Očistite okna in ogledala, kot profesionalci. Uporabite brisalec za okna. Zmočite površino z začetnim horizontalnim potegom na vrhu steklene površine, nato nadaljujte z navpičnim brisanjem. Obrišite rezilo po vsakem potegu.
  • Ustvarite čistilni pas. Shranjujte vse Vaše osnovne čistilne pripomočke v predpasnik za čiščenje ali pas za čiščenje in jih nosite s seboj dokler ne opravite naloge.
  • Uporabljajte uro. Dajte čistilom čas da delujejo. Napršite s čistilom ogledala, ter ostale površine v kopalnici in kuhinji, ter medtem očistite umivalnik, kad in WC. Nato napršene površine obrišite do čistega.
  • Premagajte prah. Zamenjajte filter v peči in menjajte vrečke za sesalec vsak mesec. Ne spreglejte zračnikov, ko brišete prah.
  • Uporabljajte prave pripomočke. Bombažne plenice so enkratne za veliko večino del, vendar pa nekatere naloge zahtevajo specialista. Poskusite vlažno gobico za hitro odstranjevanje dlake hišnih ljubljencev, z prevlek na pohištvu in blazin. Suha goba izbriše umazanijo iz zvočnih plošč. Nosite bombažne rokavice in očistite mini umazanije ročno.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih