Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Shujševalne diete so modna muha!« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Shujševalne diete so modna muha!« Alenka Tetičkovič o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Slovenska igralka Alenka Tetičkovič pravi, da ima zelo rada zdravo domačo hrano, ki jo z veseljem pripravlja tudi svoji hčerkici.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Poskušam se čim bolj zdravo prehranjevati, kar pomeni, da dejansko pazim na kakovost in količino.

So se vaše prehranjevalne navade z leti kaj spremenile? Kako?

Z leti so se zelo spremenile. Z rojstvom hčerke sem po 16 letih prenehala biti vegetarijanka, saj sem se počutila tako izčrpano, tudi zaradi dojenja, da mi je meso začelo prijati. Od takrat, torej približno tri leta, občasno zaužijem tudi kak kos mesa. Izrecne potrebe po mesu sicer nimam, vendar če mi zaprija, si ga pač privoščim.

Kakšno pa je vaše mnenje o dietah?

Podpiram diete iz zdravstvenih razlogov, sicer pa se mi navadne shujševalne diete zdijo kot modna muha. Prečiščevalne diete, ki nekako napeljujejo na to, da bi ljudje jedli bolj zdravo, se mi zdijo v redu – tako se denimo kak dan postiš, če si se prej morda nekoliko prenajedal. Tak način se mi zdi zdrav, seveda pa moraš prehranjevanje in posledično post prilagajati dnevnim telesnim dejavnostim.

Koliko obrokov na dan imate po navadi?

Navadno tri, pri čemer se mi zdi zelo pomembno, da je od tega vsaj en topli obrok.

Kaj je vaša najljubša jed?

Zelo rada imam palačinke in borovnice. Rada imam tudi jedi na žlico, se pravi zdravo domačo hrano – govejo juho, joto, ričet. Občutek imam, da ti taka hrana da tudi dosti energije.

Česa pa izrecno ne marate?

Ne maram vampov, pa tudi kakšnega kengurujevega mesa denimo ne bi pokusila.

Katero jed sami najbolje pripravite?

Testenine in rižote.

Koliko časa povprečno vsak dan porabite za pripravo hrane?

Povprečno uro ali dve. Ne kuham pa vsak dan, včasih kuha moja mama, včasih nas kdo povabi – odvisno, kako se dogovorimo.

Kaj pa menite o prehranskih dopolnilih?

Jih ne uživam, občutek imam, da je tudi to neka taka modna muha. Če uživaš dobro in zdravo hrano ter v manjših količinah, menim, da ni potrebe po prehranskih dopolnilih, saj telo vse potrebne minerale in vitamine črpa iz zaužitega. To se mi zdi precej bolj zdravo kot pa uživanje prehranskih dopolnil.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih