bolha.com MojeDelo.com
Skleda polna sreče

Bovla

Vsaka poletna bovla mora biti sočna in sveža! Ime »bovla« ne izhaja iz njenih sestavin, ampak iz angleške besede »bowl«, ki v prevodu pomeni skleda oziroma skodelica. Postrežba bovle v veliki posodi je namreč, poleg aromatičnega sadja z visoko vsebnostjo alkohola, njena glavna značilnost.

 

Poleg sadnega soka, vina in/ali penine so glavne sestavine bovle tudi na koščke narezani sadeži.

Sadeži v zelo kratkem času vsrkajo večino alkohola. Močno alkoholni sadni koščki zato niso najboljša podlaga za pitno bovlo in jih moramo uživati zelo previdno.

Pa vendar si ne moremo predstavljati nobene poletne zabave z žarom in brez jagodne bovle...

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih