- Čas priprave:
- Regija:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Božične donavske valove pripravimo tako, da penasto zmešamo maslo, ščepec soli, vanilijev sladkor in sladkor v prahu. Rumenjake ločimo od beljakov. Penasti masi primešamo rumenjake.
Beljake stepemo v trd sneg. Med stepanjem primešamo sladkor.
Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo primešamo penasti masi iz masla in sladkorja. Nato počasi dodamo še sneg.
Maso razdelimo na polovico in damo vsako polovico v svojo posodo. Eni posodi primešamo kakav.
Pekač prekrijemo s peki papirjem in premažemo s tisto polovico mase, ki je brez kakava. Nato pa to maso prekrijemo še s tisto polovico mase, kateri smo primešali kakav. Ko jo nanesemo, z žlico hitro izdolbemo luknjice na vrhu testa in jih napolnimo s češpljevo čežano.
V pečici pečemo 25 minut na približno 180 °C.
Cimetova glazura
Toplo vodo zmešamo s sladkorjem v prahu in tako dolgo mešamo, dokler ne dobimo želene gostote glazure. Za bolj tekočo glazuro uporabimo manj sladkorja, za bolj gosto pa dodamo več sladkorja.
Po okusu primešamo cimet.
Cimetovo glazuro premažemo po ohlajenem pecivu in počakamo, da se božični donavski valovi strdijo.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.