bolha.com MojeDelo.com

Bučke, čudovite spremljevalke diet Zdravo živilo

Zaradi svojega okusnega mesa so pogosta sestavina jedilnikov. Ne le kulinarika, tudi medicina že dolgo pozna pozitivne učinkovine bučk.

Nizka hranilna vrednost

Energijska vrednost bučk je majhna, a vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. Največ imajo kalija, fosforja, kalcija in nekaj mangana. Od vitaminov imajo največ vitamina C, vitamine skupine B in vitamin E. Lahko so prebavljive, zato so idealna hrana za ljudi z občutljivo prebavo.

Pozitivne učinkovine

Meso bučk je izjemno bogato z vodo in vlakninami, zato pospešuje prebavo, pri čemer veže in izloča strupe in maščobe. Encimi razbremenjujejo trebušno slinavko. V lupini je veliko magnezija, kar je izvrstno za pospeševanje presnove v celičnem jedru. Najnovejše raziskave so pokazale, da imajo bučke v maščobah topni vitamin, ki neposredno spodbujevalno vpliva na vitalne gene v celičnih jedrih.

Zdravljenje z bučkami:

  • pospešujejo celično presnovo
  • pomagajo hujšati
  • izboljšujejo možganske zmožnosti in sposobnost koncentracije
  • pomirjajo živčevje in pospešujejo njegovo delovanje
  • povečujejo količino beljakovin
  • krepijo mišice in srce
  • odvajajo vodo iz telesa
  • izpirajo in odstranjujejo kisline
  • razstrupljajo črevesje in vežejo maščobe
  • krepijo imunski sistem
  • krepijo vse telesne sluznice

Oglejte si recepte za jedi z bučkami.

Avtor: M. Ć.

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih