- Čas priprave:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Krompir umijte, olupite in narežite na manjše kocke. Prelijte ga z vodo in skuhajte do mehkega.
Nato ga odcedite in prelijte z vrelo jušno osnovo ali neprecejenemu dodajte jušno kocko.
Primešajte na drobno sesekljan čemaž, sol, poper in muškatni orešček po okusu.
Vse skupaj pretlačite ali stepite s paličnim mešalnikom. Če je juha pregosta, dodajte malo vode.
Če želite, juho postrezite s popečenimi krušnimi kockami ali jušnimi kroglicami in čajno žličko smetane.
Od marca do junija v gozdovih praktično povsod po Sloveniji v velikih zaplatah raste čemaž – divji sorodnik česna.
Uporabite ga lahko v juhah, namazih, testeninah in še kje.
Pri nabiranju bodite pozorni, da ga ne zamenjate z listi šmarnice ali jesenskega podleska. Od njiju se razlikuje predvsem po vonju, saj diši izrazito po česnu.
Ima številne zdravilne učinke.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.