Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Čeprav vem, da ne bi smela, si ne morem kaj, da si ne bi privoščila česa sladkega!« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Čeprav vem, da ne bi smela, si ne morem kaj, da si ne bi privoščila česa sladkega!« Maja Ferme o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Maja Ferme je mlada, a že dobro znana slovenska modna oblikovalka, ki bi se s svojim stasom prav gotovo lahko kosala s kakšno lepotico z modnih pist. »Ko nastopi poletje, se večkrat spravim v kajak in na surf, plavanje in potapljanje pa je že obvezno,« pojasnjuje, kako skrbi za lepo postavo.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Sem vegetarijanka in v določenih obdobjih tudi veganka.

Koliko obrokov imate po navadi na dan?

Navadno zaužijem tri glavne obroke in dva do tri »medobroke« oziroma malice.

Ali lahko opišete svoje tipične obroke?

Zjutraj imam najraje sadje ali biokosmiče s sojinim ali  kamutovim mlekom.

Za kosilo imam rada raznovrstno zelenjavo, ki mora biti sveže pripravljena, občasno pa posežem tudi po morski hrani.

Zvečer, čeprav vem, da ne bi smela, si ne morem kaj, da si ne bi privoščila česa sladkega. Obožujem čokolino, sojin jogurt ali kakšno bio sladko kašico, ki jo zame pripravi moj dragi.

Vmesne malice so pri meni sestavljene iz naravnih, sveže stisnjenih sokov, od katerih imam najraje mangovega. Včasih se posladkam s sojinim mlekom s pravimi kakavovimi zrni, večkrat pa posežem tudi po domačih keksih. Moja mami je namreč odlična v peki, brat pa je profesionalni kuhar, tako da sem pri hrani res prava gurmanka.

Kaj radi jeste in česa ne marate?

Pri hrani se mi zdi najboljše, da lahko vedno poskusiš kaj novega – lahko je že znana jed pripravljena na drugačen način. Kot najljubše tako ne morem izbrati samo ene jedi; to bi bilo zame dolgočasno. Če se osredotočim na posamezne sestavine, pa obožujem avokado (pripravljen na tisoč in en način), kvinojo, kamut, sojo, tofu, miso, brokoli, mango, ananas, alge ...

Ne maram razhudnikov in mesnih jedi, saj sem vegetarijanka. Prav tako ne maram na hitro in površno pripravljenih jedi.

Katero jed sami najbolje pripravite?

Ker imam okoli sebe same odlične kuharje in peke, sama zelo redko kuham ali pečem. Že moja dedek in babica sta bila profesionalna peka, druga babica je bila slaščičarka, brat je profesionalni kuhar s svojo restavracijo, prav tako pa je odlična v kuhanju tudi moja mami. Dober občutek za pripravo jedi ima tudi moj izbranec, in tako se sama zelo redko znajdem v kuhinji. Zame je kuhanje res umetnost. Vsakdo zna prišiti gumb na srajci, kot zna tudi vsakdo kaj skuhati, vendar pa so le redki, ki znajo narediti dih jemajočo obleko ali pripraviti slastno jed.

Kako skrbite za svojo postavo?

Trenutno z jutranjo jogo in daljšim sprehodom s kužkom čivavo, ki pa kljub svoji majhnosti potrebuje ogromno gibanja. Ko nastopi poletje, sem bolj pridna in se večkrat spravim v kajak in na surf, plavanje in potapljanje pa je že obvezno. In seveda z zdravo vegetarijansko prehrano.

Kaj  po navadi jeste pred nastopom (na primer pred pojavljanjem na televiziji, pripravo večje modne revije ...)?

Hrano, ki da veliko energije, omogoča boljšo koncentracijo in telesa ne obremenjuje z dolgim presnavljanjem. Torej vegansko hrano.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih