- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Regija:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Češplje operemo, posušimo, razkoščičimo in narežemo na manjše kose. Sladkor stopimo v ponvi. Cimetovo skorjo, klinček in češplje rahlo popražimo na stopljenem sladkorju. Prelijemo s slivovim vinom in vremo, dokler se ne raztopijo vsi večji delci sladkorja. Dodamo limonin sok. Pri tem ves čas rahlo mešamo. Pustimo, da se pripravljena masa ohladi.
Kremo pripravimo tako, da vse sestavine skupaj zmešamo.
Stopimo maslo, primešamo drobtine in lešnike ter jih rahlo popražimo. Na koncu primešamo še sladkor. Pustimo, da se ohladi.
Majhne kozarce (približno 125 ml) izmenično napolnimo z drobtinami, kremo in češpljami. Zadnja plast naj bodo drobtine. Jed na koncu potresemo s sladkorjem.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.