bolha.com MojeDelo.com
(Scorzonera hispanica L.)

Črni koren (gadnjak)

Na kaj moramo biti pozorni pri kuhanju?

Kljub dobrim lastnostim - dober vpliv na zdravje, okus rahlo podoben špargljem - veliko ljudi ne želi pripravljati črnega korena. Predvsem izhaja nezaupanje iz priprave, saj črni koren pri lupljenju izloča lepljivi mlečni sok, ki pušča nezaželjene madeže na rokah in oblekah. Poleg tega se korenine tudi hitro obarvajo črno. Da bi se temu izognili, moramo ravnati sledeče: roke si namažimo z malo olivnega olja ali nadenimo rokavice. Pod vodo olupimo korenine z lupilnikom in jih takoj položimo v vodo z limoninim sokom. Pri nadaljnjem kuhanju je pomembno, da koren ne kuhamo predolgo, saj se zelo hitro razkuha. Če upoštevamo omenjene nasvete nam nič ne more spodleteti, da bi uživali zdravi črni koren.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih