bolha.com MojeDelo.com

Cvrtje mesa Meso – šola kuhanja

Deli:
Facebook
Twitter

Za cvrtje uporabljajte le olja, ki so odporna na vročino. Katera? Berite dalje.

Cvrtje: meso ali perutnino po paniranju v moki, jajcu (brez dodatka vode ali olja) in v drobtinah (najbolje sveže narejenih) ocvrite na 130–180 °C (odvisno od velikosti).

Za cvrtje uporabljajte le olja, ki so odporna na vročino: to so kokosovo olje, arašidovo olje, svinjska mast, maslo ali različna rastlinska olja za cvrtje (nikoli hladno stiskana).

Pri pripravi pazite: majhne kose mesa je treba cvreti na 160–180 °C, velike kose, kot so piščančja bedra, kotleti in podobno pa najprej na 120 °C, na koncu pa na približno 150 °C.

Namesto krušnih drobtin lahko kose mesa povaljate tudi v drobljenih bučnih semenih, pšeničnih kosmičih, oreških, siru ali pa pripravite na pariški način (to je, da meso pomočite le v moko in jajce).

Ponuja se še ena možnost, in sicer da napravite neke vrste testo. Naredite ga z mlekom, vinom ali pivom.

V vsakem primeru pa je pomembno, da meso po cvrtju, preden ga postrežete, odložite na papirnate brisače, ki bodo popivnale odvečno maščobo.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih