- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Regija:
- Lastnosti:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za doma pripravljene testenine s klapavicami najprej pripravimo testo za testenine. Razvrkljamo jajci in posolimo (za testo brej jajc enostavno dobro pregnetemo sestavine), v moko na delovni površini naredimo vdolbino in dodamo razvrkljani jajci. Z rokami zgnetemo v gladko testo. Če je testo presuho, dodamo nekaj žlic vode. Testo na tanko razvaljamo in narežemo v poljubne oblike npr. široki rezanci ali špageti. Nato kuhamo v rahlo vreli vodi 2 do 3 minute.
Klapavice dobro operemo in očistimo. Olupimo šalotko in česen in ju tako kot tudi zeleno in čili narežemo na koščke. V ponvi segrejemo malo olivnega olja ter prepražimo zelenjavo, dodamo klapavice in zalijemo z belim vinom in paradižnikovo mezgo. Pokrijemo in dušimo ca. 3 minute, dodamo gin in začinimo s soljo, poprom in malo limoninega soka. Kuhane testenine zmešamo z omako s klapavicami, postrežemo na globokem krožniku in doma pripravljene testenine s klapavicami okrasimo z listi bazilike.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.