bolha.com MojeDelo.com
Donuts

Ameriški krofi

Cimetovi, čokoladni, z okusom po punču ali z glazuro - ameriški krofi »donuts« so mehki in sočni, predvsem pa zelo enostavni za domačo pripravo. Morda je tudi to eden izmed razlogov zakaj se je ta ameriška specialiteta tako bliskovito razširila po celi Evropi.

Naj sta ameriška in slovenska kultura še tako različni, imata nekaj skupnega - vsi imamo radi ocvrto hrano. Ne primerjajmo le našega ocrtega piščanca in njihove znamenite »fried chicken«, ampak v Ameriki najbolj priljubljeno ocvrto pecivo - donut. Ameriške krofe ni vzaljubil le Homer Simpson, ampak jih lahko najdemo v marsikateri pekarni tudi pri nas. Ob vsem tem pa se slovenski krofi v veliki meri sploh ne razlikujejo od ameriških donuts-ov.
Kot prvo razliko najprej opazimo luknjo v sredini donut-a. Ta pripomore k temu, da se donut enakomerno ocvre.
Druga značilnost donut-a so njegove sijoče barvne glazure, ki so pogosto posipane z oreščki, barvnimi mrvicami ali cimetom.
Nadvse plemeniti pa so doma narejeni donuts-i, saj je njihov okus že skoraj božanski.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih