bolha.com MojeDelo.com

Fizalis - volčje jabolko

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Volčje jabolko lahko brez težav ločimo od rahle membrane, prav tako pa moramo pred uživanjem odstraniti tudi steblo. Najlažji način uživanja je, da osvežujoči sladko kisel sadež uživamo surov skupaj z mehkimi semeni, lahko pa ga pripravimo v poletni sadni solati. V ta namen je priporočljivo, da jagode najprej prepolovimo ali rahlo preluknjamo, da se sadeži dobro navzamejo marinade. Posebno pozornost dosežemo z učinkovito metodo, ki je zelo priljubljena v visoki kuhinji: zavihamo tanke liste volčjega jabolka v smeri proti steblu in nato pomočimo jagodo v tekočo čokolado. Potem ko se čokolada - glede na okus od bele, mlečne do aromatične črne čokolade - ohladi, izboljša perusko volčje jabolko okus in videz vsake sladice.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih