Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
glazura, čokoladni preliv - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

Glazura – čokoladni preliv

Deli:
Facebook
Twitter

Igrivim ljudem je zabavno, če pecivo polepšajo z različnimi prelivi: to lahko naredite s preprostimi svetlimi, temnimi in belimi prelivi. 


Pomakanje

Najpreprostejša in najobičajnejša metoda za pralineje je pomakanje. Za to potrebujemo vilice (obstajajo tudi posebne vilice za pralineje), pekač in – če je na voljo – gosto rešeto. Priporočljivo je, da preliv v vodni kopeli držimo na enaki temperaturi. Podlago za odcejanje naredimo tako, da damo rešeto na pekač. Praline previdno nabodemo in enega za drugim pomočimo v stopljen preliv, nato ga malo obračamo, da z njega steče odvečna čokolada, in postavimo na rešeto. Ko se preliv začne strjevati, praline položimo na papir za peko in pustimo, da se preliv popolnoma strdi. Krhko pecivo premažemo raje s čopičem. Pazite pri pomakanju sadja: pomakajte le dobro osušeno ali suho sadje.

Premaz

Torte najbolje premažemo z lopatico. Da dobi preliv lep sijaj, moramo čokolado predhodno temperirati. Preliv nato prelijemo po površini torte. Najbolje bo, da torto postavite na rešeto in podstavite s pekačem, na katerega se steka odvečen preliv. Preliv premažite hitro, ker se hitro strdi.

Prelivanje

V slaščičarnah je tako, da vso pecivo in majhne slaščice prelijejo hkrati. Pri tem enakomerno prelivajo veliko količino čokolade, dokler ne dobijo gladke glazure. Slabost tega je, da porabijo zelo veliko čokolade. Odvečno čokolado lahko sicer znova stopijo in še enkrat uporabijo, vendar pa večkrat kot čokolado segrevamo, več arome izgubi. Preliv iz čistega čokoladnega preliva ni obvezen. Če je nekomu takšna glazura pretrda, lahko uporabi mehkejšo različico, na primer glazuro canache (glej recept »Čokoladna torta s čilijem in ingverjem«). Njena tekstura je bolj topljiva in jo lahko pri jedi z vilicami célo prebodemo. Kar ji manjka, je grenak priokus temne čokolade.

Avtor: Administrator

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih