bolha.com MojeDelo.com
(Punica granatum)

Granatno jabolko

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi granatnih jabolk?

V sezoni granatnih jabolk od septembra do decembra je pomembno, da kupujemo težke sadeže z lepo obarvano lupino. Naj vas nekaj rjavih madežev ne prestraši - mirno jih je lahko nekaj na lupini. Da pridemo do soka sadeža, lahko enostavno zabodemo slamico v sadež in pijemo direktno iz njega. Pred tem moramo sadež močno pritisniti na trdo podlago in ga zavrteti sem ter tja. Zelo razširjena je tudi metoda pri kateri sadež razrežemo na štiri dele in nato izločimo semena. Pri tem bodimo zelo previdni - sok ima tako močno barvo, da ga uporabljajo celo za barvanje preprog in ga zato zelo težko odstranimo iz oblačil.

Avtor: Helene Wagner / jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih