bolha.com MojeDelo.com

Šest juh brez kuhanja Poletno

Deli:
Facebook
Twitter

So juhe, zaradi katerih je treba dolgo stati za štedilnikom, in so "juhe", ki kuhanja sploh ne potrebujo. Zato so poleti dobrodošla popestritev jedilnika.

 

Predstavlja se šest hladnih poletnih juh (da, tudi sladke so lahko), ki v resnici najbrž ne ustrezajo klasični predstavi juhe, so pa zelo zdrave ter preprosto in hitro pripravljene. Prav vse lahko po svoje spreminjate na vse možne načine. Pri vseh šestih sta osnova sveže sadje in zelenjava, dodatke pa po želji izbirajte sami. Ne pozabite na sveže dišavnice, feto, sir, pršut ...

  1. KUMARIČNA JUHA: Petdeset dag kumar olupite, naribajte, po želji odstranite semenje in nekoliko odcedite. Zmešajte (v mešalniku ali ročno) z dvema stisnjenima strokoma česna, približno pol litra jogurta in dvema žlicama olivnega olja. Začinite s soljo in poprom ter potresite z nasekljano meto.
  2. AVOKADOVA JUHA: Tri zrele avokade pretlačite in v mešalniku zmešajte s pol litra zelenjavne jušne osnove. Vmešajte sok ene limone, dodajte nekaj žlic kisle smetane, solite, poprajte in po želji vmešajte še drobno nasekljan strok česna. Potresite s koprom, meto ali peteršiljem.
  3. GAZPACHO: Deset dag kruha prelijte z malo hladne vode. En kg paradižnika, 1 čebulo in 1 kumaro olupite, narežite ter dajte v mešalnik. Dodajte odcejen kruh, 1 narezano papriko, 2 stroka česna in zmeljite. Začinite s soljo in poprom ter dodajte malo olivnega olja in kisa po okusu.
  4. LUBENIČINA JUHA: 1 kg očiščene lubenice zmeljite skupaj z 2 paradižnikoma, 1 kumaro, 1 šalotko in limoninim sokom. Dodajte olivno olje, kis, sol in nasekljano meto. Postrezite potreseno s feto, olivami, čilijem ...
  5. MELONINA JUHA: Srednje veliko melono očistite in narežite. Zmeljite jo v mešalniku skupaj z nekaj kockami ledu in dodajte sok ene limone. Postrezite potreseno z nadrobljeno feto, rezinicami pršuta, popečenimi rakci ... Po želji vmešajte žlico ali dve olivnega olja.
  6. BRESKOVA JUHA: En kg breskev olupite in zmeljite v mešalniku. Dodajte nekaj žlic jogurta, malo limoninega soka in žlico javorjevega sirupa. Jogurt lahko zamenjate s sveže stisnjenim pomarančnim sokom ali malo belega vina (javorjev sirup zamenjajte s sladkorjem). Po želji potresite z mandlji ali cimetom.

Avtor: T. T.

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih