- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za hrustljavo jabolko z rozinami najprej rozine za eno do dve uri namočimo v rum. Jabolkom odrežemo zgornji del (kot pokrovček), odstranimo peške. Spodnji del jabolka odrežemo tako, da lahko sadež lepo stoji.
V ponvi stopimo maslo, vanj vsujemo ovsene kosmiče in sladkor. Ovsene kosmiče rahlo popražimo oz. karamaliziramo sladkor, medtem neprestano mešamo.
Posodo vzamemo s kuhališča in umešamo sladko smetano. Na koncu dodamo še marinirane rozine.
Pekač namastimo z maslom ter posipamo z drobtinami. Jabolka postavimo v pekač, jih napolnimo z nadevom in pokrijemo s "pokrovčkom".
Hrustljavo jabolko z rozinami pečemo pri temperaturi 220°C ca. 30 minut.
K hrustljavim jabolkom z rozinami se odlično poda vanilijeva krema. Za pripravo pečenih jabolk so najprimernejše vrste Boskop, Royal Gala ali Idared.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.