- Čas priprave:
- Lastnosti:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za humus najprej čičeriko pri nizki temperaturi kuhamo pribl. 120 minut v zaprtem loncu, dokler ni zelo mehka.
Odlijemo, nekaj tekočnine damo na stran, in dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Počasi dodajamo česen, limonin sok, tahini in olivno olje in mešamo, dokler ne nastane gosta masa.
Po potrebi dodamo še nekaj tekočine, ki smo jo dali na stran. Pustimo, da se ohladi.
Humus pokapamo z nekaj olivnega olja ter okrasimo s peteršiljem.
Preizkusite humus kot pomako, postrežen z na paličke narezano zelenjavo.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji1
Za komentarje se morate prijaviti ali registrirati. Facebook prijava
super recept, drugače pa jaz kupim čičeriko že narejeno, v pločevinki ali tetrapaku, takšno kot jo imajo tu (za trideset centov, hehe) : https://www.letakonosa.si/eurospin/aktualni-letak-od-cetrtka-16-11-2017/ . mi vzame manj časa priprava. ne vem, če je zaradi tega kaj slabši, ampak jaz ga vseeno zelo rada pojem.
Odgovori