bolha.com MojeDelo.com
Sir se mora topiti...

Idealen sir za raclette

Obstaja posebna vrsta sira "raclette", ki ga proizvajajo v Švici in Franciji. Sir ima to lastnost, da se odlično topi.

Za raclette lahko uporabimo tudi druge vrste sira. Kdor ima rad italijanske jedi lahko poseže po mozarelli ali gorgonzoli.

Za Švico značilni vrsti sira sta greyerzer in emetalec. Ementalec se zelo dobro ujema z ribo in nima tako intenzivnega okusa kot na primer sir s plavo plesnijo.

Za angleško obarvan večer ustreza sir cheddar. To je trdi sir, ki se zelo dobro topi.

V osnovi velja: uporabimo lahko vsaki sir, ki se dobro topi.

Goste lahko presenetimo z različnimi vrstami sira.

Na osebo lahko računamo ca. 200 g sira.

Če nam ostanejo ostanki, lahko sir ponovno zamrznemo za naslednjič ali ga porabimo naslednji dan v novi jedi.

Toasti, sendviči in narastki s sirom raclette vedno zelo dobro uspejo.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih