Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Rad se pocrkljam s sladoledom, sadjem ali kozarčkom vina!« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Rad se pocrkljam s sladoledom, sadjem ali kozarčkom vina!« Igor Jelen o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Vsestransko nadarjen koreograf in znan modni navdušenec pravi, da so bili v otroštvu njegova najljubša hrana dunajski zrezki.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade? So se z leti kaj spremenile?

 Ker veliko potujem, saj vsako leto poletim v od 20 do 25 držav, sem spremenil tudi prehranjevanje. Rad dlje spim in zajtrkujem med pol deseto in enajsto oziroma dopoldne. Najljubši mi je svež vitaminski napitek, ki zajema deciliter limone, deciliter grenivke in deciliter pomaranče, sledi sadno obogaten jogurt, če pa je lakota še zmeraj huda, še čokoladni francoski rogljiček in kava z mlekom, posuta s cimetom. Pozno popoldne, že skoraj proti večeru, so obvezni juha, solatni krožnik, obogaten z ribo, tunino, puranom in dodatkom obilnih začimb. Zraven popijem kozarec vina ali dobro ohlajene penine. Včasih sem obedoval trikrat na dan, zadnja leta pa opažam, da navadno samo dvakrat na dan. Vmes se rad pocrkljam s sladoledom, sadjem ali kozarčkom vina, ob katerem so obvezne olive, siri in sadje.

Kakšno je vaše mnenje o dietah? Ste katero že preizkusili?

 Najslabše je hujšati na hitro in večkrat na leto. Tako se lahko ljudje v svojem življenju znebijo tone hrane, tono in pol pa jo pridobijo. Sem pa privrženec koristne, ločevalne diete, recimo če človek začuti, vidi, da bi bilo to dobro zanj in za videz.

Katera je vaša najljubša jed? Česa ne marate? Katera je bila vaša najljubša hrana v otroštvu?

 Obožujem svežo paradižnikovo juho, zelenjavo (predvsem veliko solate), ribe in belo meso ter sočne, lahke slaščice, ne maram pa graha in fižola. V otroštvu so mi bili najljubši dunajski zrezki in pomfri, a tega ne uživam že skoraj deset let – le svojemu fantu včasih na skrivaj ukradem krompirček, vendar v enem letu ne niti za pol kilograma.

Katero jed sami najbolje pripravite? Nam lahko zaupate kakšen kuharski trik ali nasvet?

Kuhajo kuharji. Rad imam dobro in kakovostno pripravljeno hrano. Točno vem, kaj hočem, le da jedi pripravljajo drugi. Sicer pa dobro kuhata moja mama in partner.

Kakšno je vaše mnenje o prehranskih dopolnilih?

Nad njimi nisem navdušen.

Kolikšen je vaš osebni mesečni proračun za hrano?

Glede na to, da se večinoma prehranjujem zunaj, v restavracijah, od 500 do 600 evrov.

Kolikokrat na mesec (v povprečju) se odpravite jest v restavracijo? Nam lahko zaupate, katera je vaša najljubša?

Skoraj vsak dan; na tem prečudovitem planetu jih je veliko. Sicer pa ne maram velikih, hrupnih in smrdečih.

 

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih