bolha.com MojeDelo.com

Irynin rdeči božič Recepti znanih

Deli:
Facebook
Twitter

Manekenka Iryna Osypenko zna pripraviti odlično polenovko na rdeče, svoj recept pa je delila tudi z nami. Če še ne veste, kaj bi pripravili za božično večerjo, je to odlična ideja za praznično jed. 

Sestavine:

  • ½ kg polenovke
  • 3 čebule
  • 5 strokov česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlička soli
  • ½ žličke popra
  • ½ žličke suhe paprike
  • šopek peteršilja
  • 2 dcl belega vina

Irynini napotki:

"Polenovko namakajte v hladni vodi štiri dni in vsak dan menjajte vodo, nato sčistite koščice in tudi kožo ter zdrobite na koščke. V posodo dajte oljčno olje in vanj stresite sesekljano čebulo in česen ter popražite, da lepo zadiši. Dodajte moko in jo prepražite do svetlo rjave barve, dodajte paradižnikovo mezgo, pomešajte in dodajte polenovko, nato poper, suho papriko in vino. Vse skupaj še enkrat dobro premešajte in dodajte toplo vodo. Naj se kuha tri ure na nizki temperaturi, vmes mešajte, če je potrebno, dodajte sol in poper, proti koncu lahko tudi parmezan. Preden servirate, dodajte na drobno nasekljan peteršilj in še nariban parmezan. Servirajte s polento."

Avtor: Branka Grbin

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih