- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za pripravo jagodnega kolača damo najprej 2 jedilni žlici sladkorja na stran. Zmešamo moko, pecilni prašek, sol, sladkor in vanilijev sladkor. Kakav zmešamo z mlekom in ga skupaj z oljem primešamo k mešanici moke in sladkorja. Dobro zmešamo. Vmešamo še med in limonin sok. Na koncu dodamo še vodo.
Pekač premažemo z oljem in po njem porazdelimo maso. Kolač pečemo v pečici pri 180 °C ca. 35 minut.
Jagode zmešamo s preostalim sladkorjem in z njimi obložimo ohlajen kolač.
Jagodni kolač postrežemo ohlajen.
1 lonček= 250 g
Recept za jagodni kolač lahko po želji tudi spreminjamo. Tako lahko kolač obložimo tudi z razkoščičenimi in na krhlje narezanimi slivami ali pa kolač oblijemo z glazuro iz bele čokolade (čokolado in kokosovo maščobo stopimo nad vodno paro).
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.