- Čas priprave:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za pripravo jerebikinega soka iz posušenih jagod zavijemo posušene plodove jerebike v kuhinjsko krpo in jih potolčemo s kuhinjskim kladivom. V posodi zavremo 1 liter vode in dodamo zdrobljene jagode jerebike. Kuhamo na manjši temperaturi približno 20 minut.
V posodo položimo večje cedilo obloženo s krpo. Sok precedimo, pri tem si lahko pomagamo z žlico, če je to potrebno. Jerebikin sok prelijemo v očiščene steklenice. Pokapamo z nekaj kapljicami alkohola, prižgemo in takoj zapremo. Hranimo v temnem in hladnem prostoru.
Preden začnete z nabiranjem plodov, poskusite eno jagodo jerebike. Te naj bodo trpkega, ne grenkega, okusa. Plodove jerebike naberemo po prvi slani, saj so tako manj grenkega okusa.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.