bolha.com MojeDelo.com

Kaj skuhati, ko nimate časa? Namig

Deli:
Facebook
Twitter

Se vam zdi znano? Če se takrat, ko vam časa resnično primanjkuje, najraje odločate za hitro prehrano in pico, vam svetujemo, da hladilnik in shrambo napolnite z živili, s pomočjo katerih lahko pripravite hiter in zdrav obrok. Pred vami je deset predlogov.

  • 1.
    RIŽ: Hitro rižoto pripravite z rižem, ki se kuha manj časa (10 minut). Medtem ko se riž kuha, v drugi kozici na hitro prepražite malo zelenjave (čebula, por, paprika, paradižnik …) in jo nato primešajte rižu. Okusno, hitro in zdravo.
  • 2.
    FIŽOL V PLOČEVINKI: Če ga imate na zalogi, lahko vedno skuhate okusno fižolovo juho s testeninami, pripravite hranilno solato (primešajte še čebulo, papriko, paradižnik) ali pa pripravite pražen fižol s čebulo in mleto sladko papriko.
  • 3.
    PELATI: Pločevinka s pelati je lahko recept za enostavno omako za testenine. Primešajte jim le malo soli, popra, bazilike in česna, ali pa iz njih pripravite zdravo paradižnikovo juho.
  • 4.
    ZAMRZNJENA ZELENJAVA: Ne bojte se zamrznjenih živil. Zelenjava, ki je zamrznjena hitro, ohrani vse lastnosti sveže zelenjave, priprava različnih jedi pa je z njo hitrejša in lažja.
  • 5.
    KUSKUS: Za zelo ekspresno kosilo kuskus prelijte z malo vroče vodo, počakajte nekaj minut, da se napoji in ga zmešajte s tuno, češnjevimi paradižniki ali popečeno zelenjavo.
  • 6.
    VLOŽENI PARADIŽNIKI: V olju vloženi sušeni paradižniki bodo popestrili rižoto, kuskus ali testenine. Če imate radi mediteransko kuhinjo, jih kar pogumno poskusite.
  • 7.
    ZAMRZNJENO MESO: Naredite zalogo zamrznjenega mesa in rib. V vrečke jih porazdelite po porcijah, za rižoto, makaronovo meso ali kitajsko omako jih narežite na koščke ali trakove.
  • 8.
    PRIPRAVLJEN PESTO: Ni pomembno, ali ga kupite ali pripravite sami. S pestom je okusno kosilo pripravljeno tako hitro, kolikor časa potrebujejo testenine ali njoki, da se skuhajo.
  • 9.
    SKUHAJTE IN ZAMRZNITE: Bolonjska omaka, jota, polnjene paprike, golaž ... Takšne jedi so okusnejše, če jih pripravljate v večjih količinah, ostanke pa nato po porcijah zamrznite in pogrejte takrat, ko za kuho nimate časa.
  • 10.
    RAVIOLI: Testenine so vedno dobra izbira za hitro kosilo. Če pa želite še nekaj boljšega, pripravite raviole s smetanovo ali sirovo omako ali pa jih zabelite kar s pestom.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih