bolha.com MojeDelo.com
Moški imajo radi domačo hrano

Kako kuhajo moški

Takoj ko dobi moški v roko kuhalnico, se že sooči z običajnimi klišeji: Velikokrat se trdi, da moški ne znajo kuhati iz principa - vendar so kljub temu najboljši kuharji na svetu največkrat moški.

Kadar želi moški skuhati določeno jed, najprej pogleda recept in preveri ali je v prvi vrsti izvedljiv ter nato preizkuša tako dolgo, dokler jed ne ustreza njegovim pričakovanjem.

Nadalje kuhajo moški večkrat po občutku kot po receptu, ker zaupajo svojim občutkom in okusu bolj, kakor številkam, podatkom in dejstvom.

Domača hrana ima prednost
Glede na vprašanje, kaj naj postavimo na mizo, se strinjajo moški različnih narodnosti: domačo hrano! Domači hrani daje pri nas prednost 4 od 5 moških, vendar sta zelo priljubljeni tudi azijska in mediteranska kuhinja. Tudi Nemci (75,6%), Švicarji (74,4%) in Čehi (74%) kuhajo in jedo najraje hrano iz svoje domovine.

Mladi napadajo kuhinjo
Glede na starost so moški stari med 30 in 44 let najpogostejši kuharji. Med mladimi dečki in fanti med 16 in 29 let jih kuha že 33 %. Bolj pasivni pa so moški v skupini nad 60 let, saj jih le četrtina kuha redno.

Popolnoma jasno je, da kuhinja pripada mladi generaciji! Veselijo se biti v kuhinji in na kuhanje ne gledajo kot na nadležno obveznost, ampak prijetno sprostitveno dejavnost v stresnem vsakdanu.


Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih