bolha.com MojeDelo.com
Kako pripravljamo...

Kako pripravljamo omake?

Deli:
Facebook
Twitter

Omake so višja šola kuharske umetnosti. Vezane z maslom ali zgoščene s koruznim škrobom. Zaupamo vam vse, kar morate upoštevati pri pripravi omak.

Katera je najenostavnejša metoda za pripravo omake?
Najlažja osnova za dobro omako nastane pri pečenju samem in sicer sok od pečenke. Za pravilno vezavo in dober okus poskrbijo kosti, ki se pečejo skupaj s pečenko in nekaj narezane zelenjave (čebula, korenček in zelena). Kanček vina, piva ali žganja lahko dodatno izboljša aromo.

Katere metode obstajajo za vezavo omak?
Najlažja metoda za vezavo omake je, da jo kuhamo na visoki temperaturi in jo s tem zreduciramo na željeno količino. Tekočino lahko vežemo tudi z dodajanjem kisle smetane ali moke. Vzamemo majhno količino omake in vanjo vmešamo smetano ali moko. Nato maso z metlico vmešamo v omako. Mešanje je nujno, saj se v nasprotnem primeru lahko kisla smetana izkosmiči.

Kaj pomeni, da omako vežemo z maslom?
To pomeni, da omako vežemo s hladnimi koščki masla, zaradi česar se omaka zgosti in dobi čudovit okus. Mrzli koščki masla odlično vežejo tekočino. Tako vezane omake pa nikakor ne smemo ponovno pogrevati.

Kako popestrim dolgočasno omako?
Poleg soli in popra dodamo po potrebi tudi paradižnikovo mezgo ali gorčico, zaradi česar bodo omake šele v pravi meri začinjene.

Kako naredimo omake bolj zračne?
Juhe ali omake lahko zmešamo s paličnim mešalnikom, zaradi česatr postanejo bolj zračne in okusne.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih