bolha.com MojeDelo.com

Kakovost jagnjetine Zdrava in okusna

Deli:
Facebook
Twitter

Jagnjetina ima zaradi reje neposredno v naravi razpoznavno nežno začinjeno aromo in je precej bolj zdrava od drugih vrst mesa.

Meso je delikatno in zelo lahko, saj je razmerje med vodo (75 %), beljakovinami (20 %), maščobo (4 %), vitamini (predvsem skupini A in B), minerali in elementi v sledovih (skupaj približno 1 %) uravnoteženo. Biološka vrednost jagnjetine je 80 %. S to prehransko in fiziološko kakovostjo je jagnje dandanes zelo zaželen mesni produkt.

Pogoj za neoporečno kvaliteto mesa je optimalna ovčjereja, pri čemer so odločilni dejavniki prav življenjski pogoji ovc. Idealna je manjše strukturirana kmetija z odgovornimi kmeti in raznoliko pokrajino z najboljšo krmo, travo in zelišči.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih