bolha.com MojeDelo.com
Najboljši recepti za kanapeje, prigrizke in finger food

Najboljši recepti za kanapeje, prigrizke in finger food

Finger food jedi so idealna rešitev za vsako zabavo. Finger food jedi in kanapeji so okusni hladni in topli, da je pa njihova priprava tudi enostavna in hitra, vam pokažemo z našimi idejami in recepti. Tu najdete recepte za crostine, sendviče, zavitke, roladice in veliko več. Zdaj nimate več nobenega izgovora za zabavo.

Išči Išči po kategorijah

Recepti za kanapeje, prigrizke in finger food – čudoviti okusi v majhnem formatu

Najboljše kulinarične rešitve za velika praznovanja in zabave so vedno prigrizki oz. kanapeji in finger food. Majhni, pisani grižljaji niso samo lepi na oko, ampak tudi zelo okusni. Slani ali sladki prigrizki bodo obarvali in obložili vsako mizo na zabavi. Pri tem pa še privarčujemo na priboru in posodi. Nekaj prtičkov, da si ne umažemo rok, in to je to. Seveda pa lahko prigrizke ponudimo tudi pri drugih zabavah in praznovanjih, kot predjed, pred glavno jedjo ali pa kot majhni prigrizki kar tako.

Klobasice v testu, majhni sendviči, majne pice v vseh možnih različicah, nabodala, krostini, mini rogljički in še in še; ogromno je možnosti za pripravo okusnih grižljajev, s katerimi boste zapeljali in navdušili svoje goste. Za to ne potrebujete naročati nobenih zunanjih cateringov. Prigrizke lahko s pomočjo receptov za prigrizke, kanapeje in finger food pripravimo hitro in enostavno v vaši kuhinji. Naredimo lahko vegetarijanske prigrizke in prigrizke, ki ne vsebujejo laktoze ali glutena in pa tudi mesne in ribje prigrizke za več različic. Vsi bodo zadovoljni in vsak bo prišel na svoj račun. Celo sladice se lahko pripravi v vseh možnih različicah. Za ljubitelje čokolade, prigrizki z več čokolade, za tiste, ki imajo pa raje sadje, pa s svežim sadjem. Za tiste, ki pa ne marajo sladkega, lahko ponudimo različne prigrizke s sirom.

Pripravimo lahko celo juhe v majhnih skodelicah za kavo. Kar je pri Špancih znano kot tapas in ima že dolgo tradicijo, lahko prelevimo tudi v domačo kuhinjo: od predjedi in juhe, do glavne jedi in sladice, hladni in topli, slani in sladki prigrizki. Prigrizki, kanapeji in finger food tako lahko postrežemo na novo leto, za božič in rojstne dneve, na vrtnih zabavah in je primeren za vsak žep, samo primerno inspiracijo moramo najti.