bolha.com MojeDelo.com
(zvezdni sadež)

Karambola

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi karambole?

Karambola ali zvezdni sadež po okusu rahlo spominja na kosmulje, zato ga velikokrat poimenujemo tudi »drevesna kosmulja«. V Aziji surove karambole vlagajo v kis in ga servirajo v kombinaciji z drugo vloženo zelenjavo, iz njega pa delajo tudi marmelado ali sirup. Zrele karambole pa lahko uživamo predvsem surove. Če želimo lahko sadež pojemo z finim olupom ali ga olupimo. Posebno zanimiva je karambola tudi kot dekoracija na krožniku, prav tako lepo obarva sadne bovle ali okrasi kozarce pri postrežbi koktejlov. Še en nasvet, ki koristi kuharskim loncem: sok karambole velja kot dober čistilec medenine - pustimo kratko učinkovati, nato spoliramo in že dosežemo popolnoma nov sijaj.

Avtor: Helene Wagner / jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih