Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Stradanje je absolutno nepotrebno!« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Stradanje je absolutno nepotrebno!« Katarina Jurkovič o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Manekenka in televizijska voditeljica Katarina Jurkovič verjame v načelo, da je treba poslušati svoje telo in prehranjevanje prilagajati dnevnim dejavnostim.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Moje prehranjevalne navade so dokaj zdrave. Poskušam se prehranjevati redno oziroma čim večkrat na dan jesti več manjših obrokov. Uživam tudi veliko zelenjave. Sicer pa si prehranjevalne navade poskušam prilagoditi svojih vsakdanjim dejvnostim – če sem dejavnejša, uživam več ogljikovih hidratov, sicer pa več beljakovin. Redno spremljam tudi smernice zdrave prehrane in vem, kaj mi ustreza. Jem skorajda vse.

Ali so se vaše prehranjevalne navade z leti kaj spremenile? Kako?

Z leti so se moje navade, kar se tiče prehranjevanja, zelo spremenile. Včasih sem zelo veliko posegala po hitri hrani brez zelenjave in sadja, pozneje pa sem nekoliko preizkušala različne načine prehranjevanja. Ko sem vstopila v svet mode, sem postala pazljivejša. Dejala bi lahko, da so se moje prehranjevalne navade od takrat spremenile za skoraj 80 odstotkov.

Kakšno je vaše mnenje o dietah?

Verjamem v načelo, da je treba poslušati svoje telo. Stradanje se mi zdi absolutno nepotrebno in tudi diete po mojih izkušnjah delujejo zgolj na kratek rok. Način prehranjevanja je treba prilagajati svojim dejavnostim – to navadno deluje bolje kot kakršnakoli dieta.

Ste tudi sami kdaj preizkusili kakšno dieto? Kakšni so bili rezultati?

K resnično drastičnim dietam se zatečem zgolj pred kakšnimi zelo pomembnimi snemanji ali velikimi revijami spodnjega perila. Takrat malce omejim vnos ogljikovih hidratov in pretiranih količin vode. Vendar pa so to resnično kratkotrajne diete, saj za svoje telo skrbim vso leto.

Kaj radi jeste in česa ne?

Najraje imam morsko hrano, nisem pa privrženka juh in enolončnic, skratka jedi na žlico.

Katero jed sami najbolje pripravite? 

Morda bi izpostavila testenine z lososom.

Nam lahko zaupate kakšen kuharski trik ali nasvet?

Težko bi vam povedala kaj posebnega, saj jedi, ki jih kuham, prilagajam sebi in svojemu okusu. Morda le to, da si moraš, če se lotiš kuhe, zanjo resnično vzeti čas. Kadar nekaj na hitro spacaš, navadno ni preveč dobro.

Si hrano večkrat pripravljate sami doma ali se večinoma prehranjujete v restavracijah?

Zaradi zelo natrpanega urnika in dela v tujini se večinoma prehranjujem zunaj, kadar pa imam čas, zelo rada kuham doma, saj lahko tako pripravljeno jed resnično prilagodiš svojemu okusu.

Kakšno pa je vaše mnenje o prehranskih dopolnilih?

Zelo dobro. Ko sem imela težave s krvjo, sem jih jemala tudi sama. Dodatno sem jemala omega 3 maščobne kisline in kri se mi je zelo izboljšala.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih