bolha.com MojeDelo.com
Tako se naredi pravilen preobrat

Kdaj obrnemo palačinko?

Deli:
Facebook
Twitter

Popolno narejena masa za palačnike, ravno pravilna količina dodana na ponev ... kaj pa sedaj? Kako pravilno obrnemo palačinko? Da se ne strga ali dovolj zgodaj, da se ne zažge?

Tako bomo naredili prav: Po ca. 2 minutah obračalko previdno potisnemo pod palačinko in jo malo povzdignemo. Če je še zelo bleda in če se še malo lepi na ponev, še malo počakamo.

Palačinka je prava takrat, ko je lepe zlato-rjave barve. Takrat se mora, če ponev rahlo stresamo, tudi premikati. Palačinka je nared za obrat.

Obračalko potisnemo pod palačinko ter jo z zamahom obrnemo. Kolikor hitreje to naredimo, manj možnosti bo, da se palačinka strga.

Nasvet: Pri testu za palačinke varčujmo s sladkorjem, saj je že nadev dovolj sladek. Če se bo pa pri palačinki kakšna palačinka vseeno strgala, pa jo lahko predelamo v fritate.

 

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih