bolha.com MojeDelo.com
(Elocharis dulcis)

Kitajski vodni kostanj

Deli:
Facebook
Twitter

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Pri nas zelo redko naletimo na sveže kitajske vodne kostanje. Bolj pogosto jih najdemo že vložene in konzervirane v trgovinah z azijsko prehrano. Priljubljen azijski način priprave je da gomolj narežemo na majhne koščke in ga dodamo zelenjavi, solatam, pečenemu tofuju, Dim-Sum nadevom ali juham. Po okusu vodni kostanj rahlo spominja na običajne kostanje in ga zaradi sladke arome radi uporabljamo za deserte. Če pa kdaj slučajno naletimo na surove vodne kostanje, jih lahko uživamo tudi surove. Če jih želimo kuhati jim moramo dodati ščepec limoninega soka in tako preprečimo, da se belo sadno meso med kuhanjem ne obarva. 

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih