bolha.com MojeDelo.com
(afriška kumara)

Kivano

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

»Afriška kumara« po okusu spominja na mešanico arom melone in kumare, ter kanček bananinega izvlečka. Potem ko sadež prepolovimo, sadno meso najlažje izločimo z žlico. Olupka nikakor ne zavrzimo, ampak ga uporabimo kot izvirno posodico v kateri bomo postregli pripravljeno jed iz kivana. Afriško kumaro ne uporabljamo le kot svež sadež, ampak lahko iz nje naredimo tudi sadno solato, eksotični sorbet ali kot sadni jogurtov napitek. Priporočljivo je, da kivano shranjujemo pri sobnih temperaturah, vendar je zaželjeno, da ga pred uživanjem za kratek čas položimov hladilnik, tako pridobi sadno meso še bolj aromatičen okus.

Avtor: Helene Wagner / jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih