bolha.com MojeDelo.com
(Actinidia deliciosa)

Kivi

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Zaradi lastnega okusa podobnega mešanici kosmulj, melon in jagod šteje kivi med najbolj priljubljene južne sadeže, brez katerega si ne moremo zamisliti nobene sadne solate. Zaradi lastnega encima aktinidin deluje kivi kot »mehčalec« različnih živil - zato je priporočljivo, da ga solatam dodamo čisto na koncu, če želimo ohraniti ostalo sadje hrustljavo. Kivijo so zreli takrat, kadar se rahlo vdajo pritisku s prsti - da pride do tega pa jih lahko brez slabe vesti pustimo zoreti doma v hladilniku celo tudi do enega tedna. Pazljivo, kadar želimo delati žele ali marmelado iz kivija - zaradi mehčalnih snovi, ki jih vsebuje je nujno, da ga pred mešanjem z želatino polijemo z vročo vodo in pustimo stati za kratek čas.

Avtor: Helene Wagner / jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih