bolha.com MojeDelo.com
(Cocos nucifera)

Kokosov oreh

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Kadar pri nakupu iščemo popoln kokosov oreh moramo biti pozorni na marsikaj: oreh ne sme imeti poškodovano lupino, tri »čudne« luknjice ne smejo plesneti in kadar stresemo oreh moramo slišati kokosovo vodo. Ko se končno odločimo kateri kokos bomo kupili, že stojimo pred novo oviro - kako odpreti kokosov oreh? Najboljši način je, da koničast predmet zapičimo v eno izmed lukenj in najprej izlijemo kokosovo vodo v kozarec. Lupino lahko nato razbijemo tako, da s kladivom namerimo zraven odprtine in močno udarimo (dolgotrajneje vendar enostavneje pa je, če kokosov oreh po izlitju kokosove vode položimo v pečico pri 160° za 30 minut). V obeh primerih dosežemo cilj in pridemo do belega sadnega mesa.

Avtor: Helene Wagner / jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih