bolha.com MojeDelo.com
(Brassica oleracea)

Koleraba

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Koleraba nas razveseli vsakič, ko jo najdemo na krožniku s presno hrano, zato jo moramo vedno pripraviti svežo ter hrustljavo. Omenimo le nekaj zlatih pravil o pravilnem shranjevanju: da ostane koleraba sočna, ji moramo nujno, takoj po nakupu, odstraniti liste, saj ti okusnemu gomolju odvzemajo pomembno vlago, ki jo potrebuje, da ostane hrustljav. Hranljivo listje ne rabimo zavreči, ampak ga lahko, na primer, uporabimo za zeljno rulado. Če hranimo kolerabo v hladilniku, ohrani dober okus približno en teden. Zamrzovanje surove križnice ni zaželjeno, saj se njena struktura zaradi podhladitvenega šoka popolnoma spremeni. 

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih