bolha.com MojeDelo.com
(Ribes uva-crispa)

Kosmulje

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Zaradi visoke vsebosti sladkorja lahko zrelo kosmuljo primerjamo celo z grozdjem, pa vendar že pri prvem ugrizu vanjo ugotovimo, da spada kosmulja prej v rubriko »kislih in zabavnih« sadežev. Kljub visoki vsebnosti sladkorja skrbijo vinska, jabolčna in nenazadnje limonina kislina, da kulinarična izkušnja kosmulje nudi kisel okus. Pri pripravi marmelad, kompotov ali sadnih solat moramo zato dodati dodatno količino sladkorja. Med kuhanjem ne rabimo preveč skrbeti, saj se zaradi visoke vsebnosti pektina kosmuljin žele ali marmelada že sama po sebi zelo dobro veže. Kljub temu, da se med pripravo sočna zelena barva spremeni v rahlo rjavo, nas ta lepotna napaka ne sme odvrniti od užitka ob jedi kosmulj. Aromatični okus se zaradi tega niti malo ne izgubi.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih