Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
Kratka poštevanka najpomembnejših kuharskih pripomočkov - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com
Od obračalke do zajemalke

Kratka poštevanka najpomembnejših kuharskih pripomočkov

Deli:
Facebook
Twitter

Strast ljubiteljskega kuharja do kuhanja lahko prepoznamo po njegovih kuhinjskih napravah. V naši kratki poštevanki kuharskih pripomočkov boste izvedeli kateri kuharski pripomočki so nepogrešljivi in katerim se izkušen kuhar lahko mirno odpove.

NOŽ: Nož za fileje, nož za sekljanje ali nož za kruh - noži spadajo med najpogostejše kuharske pripomočke in so tisti pripomoček, pri katerem vsekakor ne bi smeli varčevati. Dober nož, kot npr. iz damaščanskega jekla, se izkaže pri vsakem rezu in je investicija za srečno kuharsko prihodnost, ki se zagotovo izplača.
OBRAČALKA: Pri obračalkah naj nas ne zaslepi njen sijaj. Lepo oblikovana in zavita obračalka je sicer vizualna pridobitev, vendar palačinko ali ribji filet lažje obračamo z bolj plosko obračalko.
PONVE: Dobre ponve so alfa in omega za popolno pečen steak ali enakomerno zapečeno postrv. Pomembne so različne velikosti, kakor tudi izbira med ponvami z in brez zaščitnih slojev. Zelo pomembno je imeti tudi eno veliko ponev za cvrtje dunajskih zrezkov in paniranih piščancev.
KUHARSKI LONCI: Najboljše je imeti na zalogi vse - od majhnih do velikih loncev, z zašitnimi sloji in brez.
DESKA ZA REZANJE: Pri deskah za rezanje se mnenja razlikujejo. Nekateri zagovarjajo lesene, drugi nekoliko bolj higienske deske iz plastike. Za oboje velja: Mokra krpa pod desko preprečuje, da bi nam deska med rezanjem zdrsnila iz delovne površine.
KUHALNICA: Tudi pri kuhalnicah gre za osebno prepričanje ali raje kuhamo s plastično ali leseno kuhalnico. Če imamo večjo izbiro različno velikih kuhalnic, se nam pri kuhanju hitro obrestuje, saj mešamo eno porcijo kuskusa drugače kakor enolončnico za 6 oseb.
METLICA ZA SNEG: Metlica za sneg s plastičnim nastavkom ima to prednost pred kovinskim, da se počasneje segreva in je prav tako primerna za pomivanje v pomivalnem stroju.
PALIČNI MEŠALNIK in ROČNI MEŠALNIK: Dober palični mešalnik in soliden ročni mešalnik lahko nadomestita drage naprave za mešanje.
CEDILO: Tudi različne vrste cedil se izplača, da jih imamo v kuhinji. V vsaki kuhinji ne bi smeli manjkati veliko cedilo za testenine, pasirka in majhno cedilo, ki nam služi predvsem pri peki in dekoraciji.
LUPILNIK ZA KROMPIR: Ni uporaben le za lupljenje krompirja, ampak ga lahko v nujnih primerih uporabimo tudi kot alternativo za lupljenje špargljev.
ZAJEMALKA: Zajemalke so pomembne predvsem za juhe, pripravo cmokov in vseh ostalih finih jedi iz kuharskega lonca, ki jih moramo previdno jemati iz vode.
TEHNICA: Ko enkrat dosežemo stopnjo izkušenega kuharja, se lahko mirno odpovemo kuhinjski tehnici, do takrat pa se še kdaj pa kdaj izplača preveriti nekatere količine na tehnici.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih