- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Regija:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za krofe z orehovim nadevom najprej pripravimo predtesto. V skledo (najbolje v skledo kuhinjskega mešalnika) presejemo gladko moko ter na sredini naredimo luknjo.
Zmešamo mleko in vodo, tako da je mešanica samo še mlačna. Prevroča tekočina škoduje kvasu in testo ne vzhaja. Tekočini dodamo kvas in ga stopimo. Pazljivo vlijemo v vdolbino v moki.
Tekočini na sredini primešamo malo moke, dokler se ne naredi gladko testo. Čez posujemo malo moke z roba in pokrijemo s krpo. Pustimo vzhajati na toplem prostoru ca. 30 minut.
Predtesto je gotovo, ko se na površini naredijo razpoke in se prostornina testa zelo poveča.
V vmesnem času zmešamo rumenjake, jajca, sladkor, vanilijev sladkor, limono, sol in rum ter damo v penasto zmešano maslo.
V predtesto vmešamo mešanico z jajci in preostalo moko ter gnetemo tako dolgo, dokler ne dobimo prožnega, gladkega testa. Pokrito testo pustimo na toplem prostoru vzhajati ca. 20 minut.
Nato izrežemo približno 40 g težke kose testa in oblikujemo krofe. Krofe oblikujemo tako, da z dlanjo toliko časa nežno krožno pritiskamo ob pomokano delovno površino, dokler ne oblikujemo krogle z gladko površino.
Pekač obložimo s papirjem za peko, rahlo pomokamo in nanj položimo pustne krofe. Z roko jih pazljivo stisnemo ob pekač. Pokrijemo s krpo in pustimo še enkrat približno 20 minut, da vzhajajo.
V vmesnem času pripravimo orehov nadev: prevremo mleko s sladkorjem, margarino, vanilijevim sladkorjem, limonino lupino in cimetom. Dodamo rum, sladke drobtine in mlete orehe ter prekuhamo. Nazadnje vmešamo stepen sneg iz beljakov.
Segrejemo olje (ca. 170 stopinj). Uporabimo kvalitetno maščobo oz. olje, ki je nevtralnega okusa, npr. kokosovo maščobo, arašidovo, sojino ali repično olje.
Krofe pri cvrtju vedno najprej obrnemo z gladko stranjo navzdol. Posodo pokrijemo s pokrovko. Po približno treh minutah krofe obrnemo in pri odprti posodi cvremo tri minute. Tako krofi dobijo lep bel rob – če so krofi premalo časa vzhajali, bodo okrogle oblike in brez lepega belega roba.
Ocvrte krofe odcedimo na papirnatih brisačah in ohladimo. Rahlo ohlajene krofe s pomočjo brizgalne vrečke napolnimo z orehovim nadevom. Krofe premažemo z nekaj marmelade in posujemo z orehi in sladkorjem.
Da bi ugotovili, če je olje za cvrtje dovolj vroče, lahko naredimo preizkus samo z enim krofom. Če je olje premalo vroče, se krofi predolgo pečejo in vpijejo preveč maščobe. Če krofi niso dovolj vzhajali, se bodo pri cvrtju globoko potopili in ne bodo dobili lepega belega obroča.
Preden krofe ocvremo in po tem, ko so pokriti dobro vzhajali, jih pustimo nekaj časa nepokrite, da se osušijo in se tako ne lepijo na prste in se na njih ne vidijo sledi prstov.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.