bolha.com MojeDelo.com
(Solanum tuberosum)

Krompir

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Vedno kupujmo krompir v papirnati embalaži! To ni potrebno le zaradi varovanja okolja, ampak tudi zaradi našega zdravja. V plastičnih vrečah namreč izhlapeva veliko manj vode, zato lahko začne krompir hitro plesneti in se prej pokvari. Pred pripravo preverimo ali je lupina na večih mestih drugače obarvana. V tem primeru obvezno izločimo obarvan krompir, saj že vsebuje strupen solanin. Poganjki oziroma roza-modri cvetovi, ki rastejo iz krompirja so pravzaprav plodovi, ki so zaradi velike vsebnosti strupa zdravju škodljivi. Ta mesta zato skrbno izrežemo in odstranimo. Da preprečimo potemnitev, damo olupljen krompir v mrzlo vodo, vendar ga ne pustimo v njej predolgo, ker lahko s tem izgubi dragoceni vitamin C. Za kuhanje izberimo pravo vrsto, za kar bomo hvaležni tudi pri lupljenju. 

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih