Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Kuhanje je kot glasba« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Kuhanje je kot glasba« Marko Vozelj o prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Pevec Marko Vozelj rad je vse razen zelo pikantnih in slanih jedi ter nenavadne hrane.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Rekel bi, da se še vedno učim pravilno jesti, in upam, da se bom v življenju tega tudi naučil. V današnjem svetu je treba imeti jekleno voljo, da se pravilno prehranjuješ. Zdi se mi namreč, da je razviti svet poln skušnjav, kar se pozna tudi pri prehrani. Lahko rečemo, da imamo s tem v razvitem svetu težave vsi, od revežev do bogatih. Sam poskušam spadati med tiste, ki se dobro prehranjujejo, saj to vpliva na dobro duševno in telesno počutje. 

Koliko obrokov na dan po navadi jeste?

Držim se treh obrokov na dan in načela, da je večerja bolj beračevska.

Ali lahko opišete svoje tipične dnevne obroke?

Za zajtrk najpogosteje jem namaze, kadar pa imam dopoldne športne dejavnosti, pojem močnejši zajtrk, recimo salamo in jajca. Za malico največkrat pojem sadje, na primer banano ali jabolko. Za kosilo pa se trudim, da jem v restavracijah, kjer ponujajo juho, sladico, solato in glavno jed. Zvečer me po navadi zvabi hladilnik.

Kaj radi jeste in česa ne marate?

Načeloma jem vse razen zelo pikantnih in zelo slanih jedi. Rad imam predvsem normalno hrano, eksotika, recimo črvi, mi ne diši. Rad imam meso, testenine in jedi na žlico.

Katero jed sami najbolje pripravite?

Moji se predvsem žari in stvari na žlico, kot so krompirjev golaž in razne omake. Načeloma zelo rad kuham, saj gre pri kuhanju tako kot pri slikarstvu in glasbi za izražanje. V kuhinji se izražaš prek okusov. Zelo rad eksperimentiram, nikoli pa nimam stvari napisanih. Zelo rad imam začimbe.

Kako skrbite za svojo postavo?

Tik pred koncertom ne jem. Takrat popoldanski priboljški odpadejo in si raje privoščim obilnejše kosilo.  

 

Avtor: Administrator

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih