- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za solato s kuskusom, mocarelo in kumarami najprej pripravimo kozice tako, da jih otremo do suhega in popečemo v olivnem olju in začinimo s poprom, soljo, sesekljanim česnom, limoninim sokom in malo čilija. Nato jih narežemo na večje kose, zmešamo s peteršiljem in odstavimo.
Medtem zmešamo sestavine za preliv, solimo in popramo.
Za kuskus z mocarelo in kumarami najprej zavremo vodo za kuskus, dodamo začimbe in čajno žličko soli in zavremo. Kuskus položimo v skledo in prelijemo z vrelo vodo. Prekrijemo s folijo in pustimo 5 min, da se kuskus prepoji. Kuskusu primešamo limonino lupinico in pribl. 5 jedilnih žlic olivnega olja in še enkrat solimo in popramo.
Rabarbaro narežemo na manjše koščke, kumare narežemo po dolžini na tanke trakove in zmešamo z nasekljanimi oreščki makadamija. Mocarelo razdelimo na majhne koščke, pokapamo z olivnim oljem (1-2 jedilni žlici) in solimo.
V kozarec v plasteh najprej položimo kuskus, nato mocarelo, kozice in na vrhu plast kumaričine solate. Prelijemo z 2-3 žlicami preliva in kozarec dobro zapremo. Preden jo zaužijemo, moramo solato s kuskusom, mocarelo, kumarami, marinirami kozicami in meliso obrniti na glavo.
Solato lahko pripravimo v kozarcu za vlaganje in jo odnesemo s seboj v službo. Brez preliva zdrži solata s kuskusom, mocarelo in kumarami še dva dni v hladnilniku.
Solato "to go" lahko pripravimo na različne druge načine. Dovoljeno je vse, kar tekne.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.