bolha.com MojeDelo.com

Cvetovi

so navduševali že stare Kitajce, ki so med jedi z ljubeznijo uvrstili solato iz krizantem. Jedilni cvetovi pa so tudi tisti, ki se v azijski kuhinji uporabljajo bolj kot užitna dekoracija.
Kratek pregled:
MODRI CVETOVI: modri glavinec, cikorija, pljučnik, rožmarin, boraga, ožep in volovski jezik
VIJOLIČNI CVETOVI: dobra misel, koriander, robidnica, dresen, travniška detelja
RUMENI CVETOVI: velikocvetni lučnik, nokota, tolščak
ORANŽNO-RUMENI CVETOVI: ognjič, kapucinček
ZELENO-RUMENI CVETOVI: plahtica
RDEČI CVETOVI: klinčki, vrtnice
TEMNORDEČI CVETOVI: poljski mak, melisa, kapucinka
BELI CVETOVI: kamilica, jagoda, malina, marjetica
CVETOVI RAZLIČNIH BARV: vrtnice, krizanteme, dalije, travniške cvetlice
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po receptih