bolha.com MojeDelo.com

J - Leksikon

  • Jajčevec

    Klasični azijski jajčevec je na voljo v različnih velikostih in različicah; od majhnih, grahu podobnih tajskih jačevcev (Makeur) do večjih podolgovatih sadežev. 

  • Jambalaya

    Kreolska jed, ki je tradicionalno pripravljena iz riža, mesa in zelenjave.

  • Japonski poper (Sansho)

    Je v sorodu s sečuanskim poprom (Fagara) in ima iste lastnosti, da na kratko povzroči otrplost ustnic in jezika. Tako so brbončice še bolj dovzetne za druge delikatesne užitke. (Poper lahko zamenjamo s čilijem, kajenskim poprov ali madžarsko delikatesno papriko).

  • Jušna kocka, solatni posip

    Začimbna mešanica za obogatitev solat, omak, juh, namazov in drugih jedi večinoma vsebuje sol, ojačevalce okusa, natrijev glutamat (E627, E631), mlečni sladkor, zelenjavo, kvas strjeno rastlinsko maščobo in drugo.
    Posebne jušne začimbe (goveja ali kurja juha) ali omake (divjačinska ali ribja omaka) poleg naštetega vsebujejo tudi odgovarjajoče začimbe in izvlečke (govedina, divjačina in podobno).

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po receptih