bolha.com MojeDelo.com

R - Leksikon

  • Razmaščevanje

    V čisto juho ali jušno vlijte nekaj hladne vode in z žlico ali servieto odstranite maščobo, ki priplava na vrh. Lahko pa pustite juho stati čez noč in drug dan poberete maščobo, ki se nabere na vrhu.

  • Razvaljati

    Testo z valjarjem enakomerno zvaljamo do želene debeline (lahko tudi med dvema polama papirja za peko).

  • Reducirati

    Tekočino (omake, juhe / pozor – brez soli!) tako dolgo kuhati, da se zgosti do želene gostote ali dokler ne doseže določenega okusa, da je samo še polovica te tekočine v loncu, ostalo izpari.

  • Ričet

    Klasična enolončnica iz ješprenja, fižola in zelenjave, pogosto tudi prekajenih mesnin.

  • Rumena juha

    Praznična juha, brez mesa, barvo pa dobi od začimbe žafranike oziroma od rumenjakov.

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po receptih