bolha.com MojeDelo.com
(Litchi chinensis)

Liči

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Barva lupine se sčasoma obarva, zato lahko po njej ugotovimo, kdaj je liči zadostno zrel- namreč, kadar je enakomerno rožnate ali rdeče barve. Preveč zreli sadeži imajo rjavo lupino in postanejo mehki. Lupino, ki ni užitna lahko enostavno ločimo od sadeža z nožem ali kar z rokami - prav tako enostavno ločimo tudi sadno meso od pečke. Dobro je, da že od samega začetka obdelovanja držimo sadež nad skodelico, saj tako ne izgubimo dragocenega soka, ki ima rahel vonj po vrtnicah. Ličiji so najboljšega okusa kadar jih uživamo surove, lahko pa jih tudi pogrejemo. Vsekakor se moramo odpovedati temu, da bi jih popolnoma prekuhali, saj v tem primeru postanejo žilavi.

Avtor: Helene Wagner / jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih