bolha.com MojeDelo.com
(Citrus aurantiifolia)

Limeta

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Zaradi prijetne in izrazite arome, kakor tudi bolj sočnega sadnega mesa, pridobivajo limete na priljubljenosti v primerjevi z limonami. Na sadnih stojnicah lahko že po barvi ugotovimo, kako zrel in sočen je sadež: medtem ko so temno zeleni sadeži še nezreli in je njihovo meso še kislo, so svetlo rumene limete z rahlo rumenim odtenkom na ravno pravi stopnji zrelosti. Rumeni ali močno zeleni sadeži so prezreli ali izsušeni, zato je bolje če ne sežemo po njih. Medtem ko lahko limetino lupino in sok uporabljamo podobno kot limonino, jih moramo potem, ko jih s pritiskom povaljamo na trdi površini, prerezati po dolgem (in ne po sredimi kot je običajno pri limonah), da lahko iz njih iztisnemo optimalno količino soka. 

Avtor: Helene Wagner / jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih