bolha.com MojeDelo.com
(Cymbopogan citratus)

Limonina trava

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Mlada stebla limonine trave lahko nasekljamo na majhne koščke iz katerih lahko pričaramo čudovite jedi. Starejša kot je limonina trava, bolj trda in lesena postajajo njena vlakna, zato je surovo uživanje manj priporočljivo. V takšnem primeru je bolje, da se stebla le razpolovijo po dolžini in jih kuhamo skupaj s hrano ter jih odstranimo preden jo postrežemo. S tem prav tako pričaramo blag okus po limonini travi in se izognemo neprijetnim  ostankom vlaken za zobmi. Limonska trava je zelo primerna kot začimba, ki nudi sveži okus po limoni, vendar nikoli ne dominira, ampak omogoča bolj subtilni odtenek okusa po limoni.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih