bolha.com MojeDelo.com
Enostavno naredimo sami!

Limonski poper

Deli:
Facebook
Twitter

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Če bomo v trgovinah iskali limonski poper bomo ugotovili, da originalne začimbe ne moremo tako enostavno dobiti. Limonski poper lahko zelo enostavno pripravimo sami in dobimo še bolj aromatično različico začimbe, kot če bi jo kupili že pripravljeno v paketku. Vse kar potrebujemo je neobdelana limona in črni poper: fino nastrgamo limonino lupino in jo za 20 minut damo v pečico in sušimo pri nizki temperaturi. Nastrgano limonino lupinico nato zmešamo skupaj z veliko žlico grobo mletega popra. Če imamo več časa, lahko že sveže naribano limonino lupino zmešamo s poprom in pustimo sušiti na zraku 4 ure. Mešanico moramo porabiti hitro, saj se lahko aroma izgubi. Zato je tudi priporočljivo, da vedno pripravimo manjše količine limonskega popra. Sladokusci lahko to začimbo uporabljajo na različne načine - primešajo lahko beli ali zeleni poper, nekaj limonine trave ali česen, papriko in timijan.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih