Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Pri prehrani nisem izbirčna!« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Pri prehrani nisem izbirčna!« Maja Prašnikar o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Simpatična pevka Maja Prašnikar nam je izdala čisto svoj recept za pripravo okusne rulade z nutello in bananami.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Živim in prehranjujem se zelo zdravo, kar pomeni, da je na mojem jedilniku vsak dan obvezno zelenjava in veliko sadja. Obožujem pa tudi sladke stvari, ki si jih brez slabe vesti privoščim skoraj vsak dan. Zelo rada kuham še različne juhe, obožujem morsko hrano, testenine, kruha pa ni na mojem jedilniku skoraj nikoli.

So se vaše prehranjevalne navade z leti kaj spremenile?

Niti ne, morda edino v smislu, da zdaj preverim kakovost izdelkov oziroma živil.

Kakšno je vaše mnenje o dietah?

Nisem privrženka diet, raje jem dobro, zdravo in veliko, zraven pa veliko športam, tako da vse pokurim sproti. Prav zato nikoli nisem imela težav z odvečno težo. Moja teža je enaka že več kot deset let; včasih mi uspe kakšen kilogram pridobiti, spet drugič pa (brez diete) kakšnega izgubim.

Koliko obrokov na dan po navadi zaužijete?

Jem večkrat po malem; približno pet obrokov na dan.

Ali lahko opišete svoje dnevne obroke?

Za zajtrk imam že od mladih nog najraje sadje in jogurt, kosilo vključuje zelenjavno juho, solato, ki je sestavljena iz rukole, paradižnika, mocarele,tunine in testenin. Čez dan pojem veliko študentske hrane (oreškov), ki me napolnijo z energijo, za večerjo pa kakšen toast in solato.

Kaj je vaša najljubša jed? Česa ne marate?

Težko izberem najljubšo jed – mogoče pečena paprika s kislo smetano in sirom ali pa kakšna čokoladna bombica. Nisem izbirčna; edina stvar, ki je ne jem, so vampi.

Katera pa je bila vaša najljubša hrana v otroštvu?

Pečen paradižnik z jajci, ki mi ga na svoj unikatni način še danes najbolje pripravi moja mami.

Ali obstaja hrana, na katero vas vežejo posebni spomini, občutki?

Ja, to je mlečni riž, ki mi ga je v otroštvu prav tako velikokrat za večerjo pripravila mami. In potem sva z bratom tekmovala, kdo ga bo več in hitreje pojedel :)

Katero jed sami najbolje pripravite? Nam lahko zaupate recept?

Rulado z nutello in banano – preprosto, hitro in odlično :)

Potrebujemo šest jajc. Ločimo rumenjake in beljake, nato v skledo z rumenjaki in skledo z beljaki dodamo po tri žlice sladkorja, zmešamo z mešalnikom, masi zlijemo skupaj in damo peč. Medtem pripravimo nadev – narežemo banane, jih zmešamo s kislo smetano (dodamo lahko jagode) in za okus žličko ruma. Ko je testo pečeno, ga premažemo z nadevom in zvijemo, na koncu pa vse skupaj premažemo z ogromno nutelle :) Za dekoracijo lahko čez rulado posujemo malo kokosa.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih